top of page

Rudy og Mary Coriz

 

Slabs

 

Denne slags smykker er de berømte for og kaldes for Slabs som betyder skive. Dem har de lavet igennem generationer og brugte dem som betalingsmiddel f.eks. når de skulle bruge tæpper fra Navajo eller krukker fra Acoma indianerne.

Det er som regl hele familien der laver smykkerne.

   Kewa Tribe

Kunstner

Ricardo Caté

Kunstmaler og forfatter til Without Reservations.

 

 

Ricardo Caté har dagligt tegnet Without Reservations siden 2006 for avisen The Santa Fe New Mexican.

Hans skæve og ofte gribende humor gør grin med både den hvide mand og indianerne, man kan vel sige at han minder om vores Morten Ingemann i sin stil med at sætte humor på hverdagens og politikkens skyggesider.

 

Ricardo er KEWA indianer og følger nøje hans stammes traditioner og lærer de unge på reservatet om deres kulturarv. Han har 3 børn 1 hund og bor i KEWA, Santo Domingo Pueblo, New Mexico, USA

 

Ronald og Petra Chavez

 

 

Har arbejdet sammen siden de var teenagere de fortsætter den århundreder gamle kunstneriske tradition med at arbejde med sten og skaller til fremstilling af smykker. Deres særlige artisteri, dygtighed og tålmodighed kombineres for at skabe udsøgte turkis, heishi halskæder, vedhæng, øreringe, ringe og brocher. Deres smykker har det klassiske look fra fortiden med et moderne touch.​

Kunst håndværkere fra Kewa Pueblo (tidligere Santo Domingo Pueblo) havde let adgang til turkis og fik et ry for at fremstille fine turkis smykker og heishi. Ronald og Petra er blandt mange, der holder dette renommé i live i dag. Begge kommer fra smykke mager familier, hvor det at skabe håndlavede perler var en del af familiens hverdag. Som små børn, lærte de det der skulle til for at lave perler. I første omgang at sortere og strenge dem, senere at forarbejde og give dem sit særlige personlige udtryk.

 

 

Ami Lucero og Ambrosio Chavez

 

Næste generation: Ronald & Petra Chavez søn Ambrosio Chavez har samme tradition med udspring i naturmaterialer om end han har en lidt mere moderne stil.

Ross Reano og Shannon Tenorio

De er forholdsvis nye i faget, men har en lovende karriere indefor smykke kunst og er nogen af de bedste venner vi har i Kewa.

bottom of page